Polyamorie België hoe zit dat nu juist? Zijn er organisaties? Waar ken je terecht voor meer informatie? Zijn er bijeenkomsten? Op deze pagina bundelen we even alle informatie over polyamorie in België.

Steeds meer en meer mensen durven op relationeel vlak "out of the box" denken. Buiten het traditionele en het opgelegde om. Meer liefde voor elkaar, liefde in meervoud. Kortom polyamorie dus. Maar aangezien we buiten de standaard denken is de honger naar informatie groot. De meeste mensen hebben niet geleerd hoe omgaan met meervoudige liefde. En daarom zoeken we dus informatie op. Maar waar kunnen we in België terecht? PolyDating deed de zoektocht voor u.

Polyamorie België

Polyamorie België

Polyamorie is in België aan een flinke opmars bezig. Reeds enkele jaren wordt er meer en meer gepraat over polyamorie. Vooral in de media dan. Zo bracht het programma "Durf te vragen" in 2019 op Eén een uitzending over polyamorie. Het was zeker en vast niet de eerste keer dat er op TV werd gepraat over Polyamorie. Het was misschien wel de eerste keer dat polyamorie zo uitgebreid aan bod kwam.

Nadien kwam polyamorie wel meer en meer in de spotlight te staan in Vlaanderen. Jammer genoeg ook met dieptepunten zoals Free Love Paradise. Waar dan weer de indruk werd gewekt dat Polyamorie gelijkstaat met vrije liefde en seks. Voor de duidelijkheid polyamorie is niet hetzelfde als vrije liefde en seks. Waar op zich niets mis mee is. Alleen gaat polyamorie veel verder dan enkel maar lust.

Informatie over polyamorie in België

Aangezien je dit artikel leest ben je waarschijnlijk opzoek naar informatie over polyamorie in België. Je doet er goed aan om eerst informatie op te zoeken over poly zijn voor je opzoek gaat naar een poly partner. In België kennen we jammer genoeg geen organisaties die zich specifiek richten op de poly gemeenschap in België. In tegenstelling tot Nederland waar je organisaties hebt zoals Pluk de Liefde en Stichting Polyamorie Nederland. Wie opzoek is naar meer informatie over Polyamorie kan trouwens sowieso terecht op beide sites.

Voor de poly gemeenschap in België zijn er minder opties dan in Nederland. Er is de website Alles Over Polyamorie. Op die website vind je alvast aardig wat informatie over Polyamorie in het algemeen. Echte organisaties voor de poly gemeenschap zijn er in België dus (nog) niet. Maar er zijn gelukkig wel alternatieven. Die alternatieven kan je vinden in verschillende Facebook groepen die zijn ontstaan het afgelopen jaar. Via de website Alles over Polyamorie die we hier eerder hebben vermeld kan je terecht komen in een van die Facebook groepen.

Polyamorie dating België

Ben je opzoek naar een poly partner in België dan kan je natuurlijk bij ons terecht. Ongeveer de helft van onze leden komen uit België. Polydating.eu is dus uitermate geschikt op je poly avontuur te starten. Niet iedereen staat namelijk te springen om met zijn persoonlijk Facebook profiel opzoek te gaan naar een eventuele poly partner. Ook bij ons vind je aardig wat informatie over Polyamorie.

We hebben een gids "Polyamorie voor beginners". Daarmee kan je al aardig wat informatie krijgen die eigenlijk wel nodig is wanneer je voor het eerst kennis maakt met Polyamorie. Je zal ook snel merken dat de poly gemeenschap een eigen terminologie heeft. Eens je de eerste stappen hebt gezet. Of zelfs er voor al, is het goed om de meest voorkomende polyamorie termen een te lezen.

Conclusie Polyamorie België

Polyamorie in België staat nog niet zo ver als in Nederland. Waar er in Nederland veel organisaties zijn die opkomen voor de poly gemeenschap. Zo hebben we er geen in België. jammer genoeg. Je kan wel terecht op enkele informatieve websites en in enkele Facebook groepen. Ook bij ons kan je uiteraard terecht. klaar om de stap te zetten? Je bent steeds welkom bij PolyDating. Of maak hieronder je account aan.

Ook lid worden van de leukste Polyamorie community? 

Word lid in enkele eenvoudige stappen